میکروسوئیچ آسانسور

سیستم آسانسور از قطعات زیادی تشکیل شده است که یکی از مهم ترین آن‌ها میکروسوئیچ می باشد. این قطعه در قسمت چاه آسانسور نصب می‌شود و در واقع یکی از قطعات اصلی در سیستم ایمنی آن محسوب می‌شود که از برخورد کابین به کف یا سقف آسانسور جلوگیری می‌کند. میکروسوئیچ آسانسور انواع مختلفی دارد که براساس نوع و مدل تابلو فرمان آسانسور انتخاب می‌شوند. در ادامه به معرفی کامل میکروسوئیچ سیستم آسانسور و انواع آن می‌پردازیم. 

لیمیت سوئیچ آسانسور چیست؟

میکروسوئیچ آسانسور با قابلیت مغزی شدن در پشت قفل در و دکمه‌های این سیستم قرار می‌گیرد. در واقع این قطعه به منظور تأمین برق قفل و درب آسانسور کاربرد دارد و حتی نیز می‌تواند به عنوان دکمه‌های آن نیز عمل کند.  میکروسوئیچ سیگنال‌های مناسب را برای سایر اجزای آسانسور انتقال می‌دهد و در تأمین برق سیستم این دستگاه نقش مهمی را برعهده دارد. 

میکروسوئیچ اشنایدر در سیستم حرکتی این دستگاه تاثیر دارد و به عنوان سنسور عمل می‌کند. به طوری که برای تشخیص موقعیت نزولی، صعودی و حتی زمان حرکت کابین آسانسور (یا بالابر) کاربرد دارد.  

میکروسوئیچ آسانسور

قیمت میکروسوئیچ آسانسور

با وجود اینکه نصب میکروسوئیچ برای هر آسانسور و بالابری ضرورت دارد، اما قطعا قیمت این قطعه برایتان اهمیت دارد. در اینجا باید اشاره کنیم که قیمت میکروسوئیچ اشنایدر تحت تاثیر عوامل زیادی است که عبارتند از:

  • برند و کیفیت ساخت
  • نوع و کاربرد میکروسوئیچ
  • جنس بدنه و قطعات داخلی
  • ظرفیت و میزان تحمل ولتاژ

کاربردهای میکروسوئیچ در آسانسور

  • قطع مدارهای ایمنی در مواقع اضطراری
  • کنترل موقعیت کابین
  • تشخیص نقاط انتهایی یا نزدیک به انتهای کابین
  • جلوگیری از باز شدن درب‌ها در زمان حرکت کابین

انواع میکروسوئیچ آسانسور

میکروسوئیچ آسانسور کارتابلی

این محصول در درون کارتابل قرار می‌گیرد و تا زمانی که آسانسور یا بالابر به مقصد برسد، کارتابل میکروسوئیچ را فشار می‌دهد تا به مدار کنترل اعلام کند که حرکت کابین تمام شده است. میکروسوئیچ کارتابلی در  داخل کابین آسانسور و در قسمت بالای آن قرار می‌گیرد. شما می‌توانید نمونه‌های میکروسوئیچ کارتابلی آسانسور را در گرین اشنایدر مشاهده کنید. 

میکروسوئیچ اشنایدر فشاری

یکی دیگر از انواع میکروسوئیچ‌هاست که در داخل کابین آسانسور و یا در قسمت محفظه بالابر نصب می‌شود. زمانی که درب آسانسور بسته و کابین آماده حرکت می‌شود، با فشار دادن درب‌ها، این نوع میکروسوئیچ فعال می‌شود تا به مدار کنترلی اعلام کند درب‌های دستگاه بسته شده‌اند و حالا آماده حرکت است. 

میکروسوئیچ های اضطراری

نمونه دیگری از میکروسوئیچ «اضطراری» است که در زمان خرابی سیستم حرکتی یا قطع شدن برق دستگاه عمل می‌کند. عملکرد این میکروسوئیچ به این صورت است که در زمان بروز حوادث اضطراری، فعال می‌شود تا از حرکت آسانسور یا بالابر جلوگیری کند. این نوع میکروسوئیچ در قسمت پایینی درون کابین آسانسور و یا در قسمت پایینی محفظه بالابر قرار می‌گیرد.

میکروسوئیچ سرعتی

 

یکی دیگر از انواع لیمیت سوئیچ آسانسور برای کنترل سرعت حرکت کابین آسانسور یا بالابر کاربرد دارد. زمانی که سرعت حرکت آسانسور غیر عادی افزایش یابد، این نوع میکروسوئیچ فعال می‌شود تا حرکت آن را کندتر یا آن را به طور کامل متوقف کند.

ساختار داخلی میکروسوئیچ آسانسور

 

ساختار داخلی میکروسوئیچ آسانسور

  • بدنه: بدنه، قسمت خارجی و محافظ میکروسوئیچ است که از این قطعه در برابر عوامل محیطی مانند گرد و غبار، رطوبت و ضربه محافظت می‌کند.
  • پین یا فشنگی: این قسمت یک قطعه متحرک که با اعمال نیرو توسط کابین آسانسور یا قطعات مکانیکی دیگر، فعال می‌شود. پین میکروسوئیچ می‌تواند به صورت فشاری یا به شکل یک اهرم باشد.
  • تماس‌های الکتریکی: در داخل میکروسوئیچ، دو یا چند تماس الکتریکی وجود دارد که با حرکت پین، به هم متصل یا  از همدیگر جدا می‌شوند. این تغییر وضعیت، یک سیگنال الکتریکی را ارسال می‌کند که نشان‌دهنده وضعیت کابین آسانسور است. این 
  • فنر بازگرداننده: این فنر وظیفه بازگرداندن پین به وضعیت اولیه پس از قطع فشار را بر عهده دارد. به این صورت که وقتی فشار از روی پین برداشته می‌شود، فنر آن را دوباره به جای اصلی خود برمی‌گرداند.
  • ترمینال‌های میکروسوئیچ اشنایدر:این ترمینال‌ها برای اتصال سیم‌ها به میکروسوئیچ استفاده می‌شوند و از طریق آن‌ها می‌توان سیگنال الکتریکی را به مدارهای کنترل آسانسور انتقال داد.
  • پایه‌های نگهدارنده: برای نصب میکروسوئیچ در محل مشخص‌شده در بالابر یا آسانسور از پایه‌ها استفاده می‌شود.

مزایای میکروسوئیچ آسانسور

با توجه به اینکه میکروسوئیچ‌های آسانسور نقش حیاتی در ایمنی و کارکرد درست آسانسور و بالابر دارند، قطعا از مزیت‌های زیادی برخوردار هستند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • تامین امنیت آسانسور: میکروسوئیچ‌ها با قطع و وصل جریان الکتریکی به‌طور دقیق، می‌توانند در مواقع خطرناک مانند باز بودن درب آسانسور یا عدم قرارگیری درست کابین، وارد عمل شوند و از وقوع حادثه جلوگیری کنند.
  • کنترل دقیق موقعیت: این سوئیچ‌ها در تعیین موقعیت دقیق کابین آسانسور نقش دارند و به دستگاه کمک می‌کنند تا در طبقه‌های مختلف به‌طور صحیح متوقف شود. 
  • افزایش طول عمر آسانسور: لیمیت سوئیچ آسانسور دارای ساختار مکانیکی مقاومی هستند و از سوی دیگر به افزایش طول عمر آسانسور نیز کمک می‌کنند. 
  • بالا بودن سرعت واکنش میکروسوئیچ: این قطعات به سرعت به تغییرات حرکت کابین واکنش نشان می‌دهد که این ویژگی در آسانسورها که به عملکرد سریع و دقیق نیاز دارند، بسیار مهم است.
  • قابلیت اطمینان بالا: به دلیل ساختار ساده و مقاوم میکروسوئیچ‌ها، این قطعات از قابلیت اطمینان بالایی برخوردارند و احتمال خرابی یا خطا در عملکرد آنها بسیار کم است.
  • اندازه کوچک و قابلیت نصب آسان: میکروسوئیچ آسانسور اندازه کوچکی دارد و به‌راحتی می‌توان بدون اینکه فضای زیادی اشغال کنند، آن‌ها را در مکان‌های مختلف سیستم آسانسور نصب کرد.

معایب میکروسوئیچ آسانسور

معایب میکروسوئیچ آسانسور

البته اگرچه یک میکروسوئیچ می‌تواند با مزیت‌های زیادی همراه باشد، اما بدون نقص نیست. در زیر به برخی از معایب این قطعه اشاره کرده‌ایم.

  • حساسیت به آلودگی و رطوبت: اگر میکروسوئیچ‌ها در محیط‌های پر از گرد و غبار، رطوبت یا مواد آلاینده قرار بگیرند، نمی‌توانند به خوبی عمل کنند و حتی قطعات آن خیلی سریع خراب می‌شود.
  • محدودیت‌های عملکرد در ولتاژ و جریان بالا: میکروسوئیچ‌ها برای کنترل جریان‌ها و ولتاژهای بالا طراحی نشده‌اند. در صورت نیاز به نصب آسانسور در شرایطی با ولتاژ یا جریان بالا، باید از تجهیزات دیگری مانند رله‌ها یا کنتاکتورهای بزرگتر استفاده کنید.

میکروسوئیچ در آسانسور چگونه کار می کند؟

حتما تا به اینجا با کاربرد این قطعه در آسانسور آشنایی کلی پیدا کرده‌اید. این قطعه از نظر ابعاد بسیار کوچک است و در داخل آسانسور یا بالابر نصب می‌شود. دلیل استفاده از این قطعه نیز ایجاد امنیت در بالابر و آسانسور است. در واقع این قطعه به عنوان یک سنسور عمل می‌کند تا بتواند حرکت و تغییرات کابین آسانسور را تشخیص دهد.

برای مثال وقتی شخصی در آسانسور یا بالابر سوار می‌شود تا دستگاه او را به طبقه دیگری برساند، این قطعه وارد عمل می‌شود. فرد با فشار دادن دکمه میکروسوئیچ آسانسور وارد طبقه مورد نظر می‌شود و بعد درب دستگاه به صورت خودکار برای او باز می‌شود. حالا دیگر نیازی به فشار دادن دکمه دیگری نیست. 

محوه کار میکروسوئیچ آسانسور

این قطعه می‌تواند زمان رسیدن کابین به طبقه مورد نظر افراد را تشخیص دهد و به همین دلیل فوراً درب را باز می‌کند. همچنین بعد از اینکه فرد دکمه طبقه مورد نظر را فشار می‌دهد، بعد از چند ثانیه، میکروسوئیچ درب دستگاه را می‌بندد. ساده بگوییم یکی از وظایف این قطعه باز و بسته کردن درب آسانسور است. 

همانطور که اشاره کردیم لیمیت سوئیچ آسانسور در قسمت انتها و ابتدای چاه آسانسور نصب می‌شود و امنیت این دستگاه را برای افراد فراهم می‌کند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میکروسوئیچ آسانسور
فهرست مطالب